петак, 25. јануар 2013.

Building Basics: Grammar Base - Engleski u jednoj slici, Olivera i Zarko Radosavljevic

Ovaj video je na srpskom jeziku i potpuno podrzava pristup ucenju engleskog jezika koji zelim da predstavim na ovom blogu. 
Autori koriste MindMaps pristup - Mape Uma, u cilju svodjenja celokupne gramatike u jednu sliku. Iako ce onima koji vec govore engleski ovaj video delovati smesno, sigurna sam da ce pocetnici uzivati u pojednostavljenju stvari. Neki od mojih prijatelja su pozitivno reagovali na isti ( sa slabijim znanjem), dok su drugi imali razlicite komentare ( sa vec odredjenim nivoom znanja engleskog). Pored predstavljanja gramatike engleskog u jednoj slici, autori daju niz saveta vezanih za nacin ucenja i motivaciju, sto se takodje poklapa sa mojim razmisljanjem na tu temu, koristeci literaturu i savete autora Buzana ( Brzo citanje, Koristite obe hemisfere mozga..)
Iako predlazu koriscenje Dolcove liste reci, izostavljaju vaznost frazeoloskog govora ( svodeci fraze na broj 12) sto je ujedno i moja jedina zamerka na ovaj video pored predstavljanja ideje na srpskom jeziku. Medjutim, s obzirom da je video vise promotivni/motivacioni, kao takav  moze cak da bude korisniji za pocetnike. 






Sa ovim postom zavrsavamo Build Basics- Pravljenje baze engleskog jezika. Iskoristite svoje vreme da ucvrstite znanje iz ovih oblasti. Vezbajte svakodnevno. Sledeci koraci predstavljaju nadogradnju, sa kojom cemo poceti malo kasnije. U medjuvremenu cemo raditi na Review-u , ponavljanju dosadasnjih lekcija i eventualnom pojasnjenju. Budite vredni!

Нема коментара:

Постави коментар